Σπιτικό κουνέλι στιφάδο με γαρνιτούρα πλιγούρι.

Διαφήμιση

Υλικά

1/2 κουνέλι
3-4 κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
1 καρότο, σε μικρούς κύβους,
15-20 σκελίδες σκόρδο,
1 πράσινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια,
2 κομμάτια λιαστή ντομάτα κομμένη (ίσως και χωρίς)
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
100 ml κόκκινο κρασί
νερό 2-3 φλιτζάνια τσαγιού.
2 φύλλα Δάφνη
μαύρο πιπέρι 10 κόκκους.

Για πλιγούρι
1 κομμάτι βουτυρο σαν σπιρτόκουτο.
1 φλιτζάνι πλιγούρι
2,5 φλιτζάνια νερό
1 κύβο ζωμό κοτοπουλο!

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια, αλατίζουμε, αλευρώνουμε και τσιγαρίζουμε λάδι. Ρίχνουμε λίγο από το λίπος, στο υπόλοιπο τσιγαρίζουμε 3-4 κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Ένα καρότο, σε μικρούς κύβους, 15-20 σκελίδες σκόρδο, πράσινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια, δύο κομμάτια λαστή ντομάτα κομμένη (ίσως και χωρίς), όλα αυτά τηγανίζονται.
Στη συνέχεια δύο κουταλάκια του γλυκού πάπρικα και γυρίστε ελαφρά για να μην καεί η πιπεριά. Αμέσως ριχνουμε 100 ml κόκκινο κρασί. Εξατμίζοντας το αλκοολ ριχνουμε νερό 2-3 φλιτζάνια τσαγιού, την Δάφνη, μαύρο πιπέρι 10 κόκκους.
Βάζουμε το τσιγαρισμένο κρέας και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Δεν μπορώ να πω πόσο, αλλά θα έπρεπε να ανακατευετε από καιρό σε καιρό. Καθώς πήζει λίγο πριν σβήσετε τη σόμπα δοκιμάστε να προσθέσετε αλάτι. Και αυτό είναι…

Διαφήμιση


Για πλιγούρι
Λιώνουμε 1 κομμάτι βούτυρο. Τηγανίζουμε σε αυτό 1 φλιτζάνι πλιγούρι. Ζεσταίνω νερό σε μια κατσαρόλα. Ρίχνω το τηγανητό πλιγούρι με 2,5 φλιτζάνια νερό και ένα κύβο ζωμό θρυμματισμένο, όταν πάρει βράση αποσύρω από τη φωτιά και βάζω ένα καπάκι.
Το αφήνω 15 λεπτά βλέπετε το πιάτο και μετα το σερβίρω.

Καλή σας όρεξη! Και να έχετε ένα όμορφο βράδυ!

Διαφήμιση