Υλικά

Για το κεμπάπ:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (κατά προτίμηση με λίγο λίπος για πιο ζουμερό αποτέλεσμα)
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη ή πολύ ψιλοκομμένο και στραγγισμένο για να φύγουν τα υγρά
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι (ή κατά προτίμηση)
1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη σε πολύ μικρά καρέ
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
Αλάτι κατά βούληση

Για τη σάλτσα:
1-2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες
1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος (απαραίτητο για την αυθεντική γεύση)
1 καυτερη πιπερια (π.χ. τσίλι)
2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
Αλάτι κατά βούληση
2-3 κουταλιές της σούπας λάδι της επιλογής σας (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο κ.λπ.)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το κεμπάπ:
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον κιμά μοσχαρίσιο.
Προσθέτουμε το τριμμένο και στραγγισμένο κρεμμύδι (είναι σημαντικό να στραγγίξουμε τα υγρά του κρεμμυδιού για να μην γίνει νερουλός ο κιμάς).
Ρίχνουμε το ελαφρώς χτυπημένο αυγό στο μπολ.
Προσθέτουμε το αλεσμένο μαύρο πιπέρι και αλάτι κατά βούληση.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και τον ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με τα χέρια μας για 5-7 λεπτά. Αυτό το καλό ανακάτεμα είναι απαραίτητο για να αναπτυχθούν οι γεύσεις και να γίνει ο κιμάς πιο δεμένος.
“Χτυπάμε” τον κιμά: Πιάνουμε μια ποσότητα κιμά στα χέρια μας και την πετάμε δυνατά πίσω στο μπολ. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία για μερικά λεπτά. Αυτό βοηθάει να σπάσουν οι ίνες του κρέατος και να γίνει το κεμπάπ πιο τρυφερό και να μην σπάει κατά το ψήσιμο.
Πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα κεμπάπ, σαν μικρά λουκάνικα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικές ή ξύλινες σούβλες (αν είναι ξύλινες, μουλιάστε τις σε νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τις χρησιμοποιήσετε για να μην καούν στο φούρνο). Πιέστε καλά τον κιμά γύρω από τη σούβλα για να μην πέσει κατά το ψήσιμο. Αν δεν έχετε σούβλες, μπορείτε να πλάσετε μικρά μακρόστενα κεμπάπ και να τα τοποθετήσετε απευθείας στο ταψί.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά

Ψήνουμε το κεμπάπ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στη λειτουργία του αέρα ή πάνω-κάτω).
Τοποθετούμε τα πλασμένα κεμπάπ (είτε πάνω σε σούβλες ακουμπισμένες στις άκρες ενός ταψιού, είτε απευθείας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα) στο προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ωραία και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους. Αν τα ψήνετε χωρίς σούβλες, γυρίστε τα προσεκτικά στη μέση του ψησίματος για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε το ζεστό λουλά κεμπάπ αμέσως, περιχύνοντας το με την αρωματική σάλτσα ντομάτας και κόλιανδρου.

Καλή σας όρεξη! Κάντε κλικ και μοιραστείτε αυτή την υπέροχη συνταγή για σπιτικό λουλά κεμπάπ με τους φίλους σας!

Οικογενειακή Κουζίνα (https://t.me/SemeinayaKuhnya)