Μοσχαράκι “γκούλας” με πουρέ
Σπιτική συνταγή γκούλας🔥👌
Σας προσφέρουμε μια απλή συνταγή για να φτιάξετε νόστιμο σπιτικό γκούλας. Παρασκευάζεται πολύ απλά και το αποτέλεσμα είναι απίστευτα νόστιμο μαλακό και τρυφερό το κρέας.
✅Υλικά:
Μοσχαρίσιο κρέας σπάλα σε κομμάτια – 500 g
κρεμμύδια – 2-3 μέτρια κεφάλια.
καρότα – 1 μικρό
πάστα ντομάτας – 2 κουταλιές της σούπας
αλεύρι – 2 κουταλιές της σούπας
αλάτι, πιπέρι, φύλλο δάφνης
Ζωμό βοδινου – 500 ml
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
✅Πώς να μαγειρέψετε γκούλας
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε. Τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περιττό αλεύρι.
Τηγανίζουμε ώστε να πιάσει κρούστα από πάνω, αλλά να μείνει ζουμερό μέσα.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους και το προσθέτουμε στο κρέας, τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε τα καρότα ψιλοκομμένα.
Τηγανίζουμε μέχρι να εξατμιστεί ο χυμός.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη δάφνη και ρίχνουμε τον ζωμό
Προσθέτουμε ελαφρά αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα.
Ας δοκιμάσουμε για το αλάτι.
Συνοδεύουμε ρύζι, πουρέ πατάτας ή και μελτζάνας
Καλή όρεξη!❤️