Σπιτικό Χοιρινό γκούλας
Υλικά
μανιτάρια – 200 γραμμάρια
χοιρινό – 500 γραμμάρια
κόκκινο κρασί – 80 ml
λάδι – 6 κουταλιές της σούπας.
καρότα – 1 τεμάχιο
κρεμμύδι – 1 κεφάλι
φύλλα δάφνης – 2 τεμάχια
ψιλοκομμένες ντομάτες – 1 κουπα.
πάπρικα – 1 κουταλάκι του γλυκού.
πατάτες – 3 τεμάχια
μαϊντανός
αλεύρι – 1 κουταλιά της σούπας.
σκόρδο – 1-2 κγ σε σκόνη
Εκτέλεση
Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια και το τηγανίζουμε σε λαδι που έχει ζεσταθεί σε ένα βαθύ τηγάνι.
Μετά από 10 λεπτά, προσθέστε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τα καρότα. Ανακατεύουμε αρκετές φορές και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Καρυκευουμε, σκόνη σκόρδου και πάπρικα, ρίχνουμε κόκκινο κρασί.
Μαγειρέψτε για λίγο και ρίξτε αρκετό ζεστό νερό για να καλύψει τα υλικα. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και αλάτι για γεύση. Βάλτε ένα καπάκι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά.
Για να πήξει η σάλτσα του πιάτου προσθέστε μια κουταλιά αλεύρι αραιωμένο σε μικρή ποσότητα νερού.
Μαγειρεύουμε για λίγο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και πιπέρι.
Το παραδοσιακό χοιρινό γκουλάς με σάλτσα είναι πολύ νόστιμο!
Καλή Απόλαυση