Υλικά

2 φακελάκια ξερή μαγιά
300γρ. χλιαρό νερό
270γρ. ηλιέλαιο
300γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αυγό
5γρ. μαχλέπι
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
200γρ. ζάχαρη,
200γρ. μαύρες σταφίδες
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
Βάζουμε 200γρ σταφίδες σε κρύο νερό για 30 λεπτά.
Σε ενα μπώλ ρίχνουμε τα 2 φακελάκια μαγιά, τα 300γρ χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με το σίρμα.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το αυγό, την ζάχαρη, το μαχλέπι,την βανιλίνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και μία πρέζα αλάτι.
Ζυμώνουμε 5 λεπτά και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Προσθέτουμε την σταφίδα, ζυμώνουμε 5 λεπτά. Πλάθουμε μπαλάκια των 100γρ, βγαίνουν 20 και αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα. Αλείφουμε με αυγό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.

*πολλές φορές φτιάχνω την μισή ζύμη με σταγόνες σοκολάτας… τσουρεκάκια σοκολάτας 😉

Eleni KappouΟι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Προηγούμενο άρθροΤα πιο ωραία Καλτσόνε που θα φτιάξετε
Επόμενο άρθροΡεβιθοσαλάτα