Κέικ με Φράουλες
Γεια σας φίλοι! Στην εποχή της φράουλας, δεν μπορούμε παρά να φτιάξουμε ένα κέικ φράουλας! Χρησιμοποίησα φράουλες, τις οποίες είχα πασπαλίσει με ζάχαρη την προηγούμενη μέρα και έβαλα στο ψυγείο. Και εδώ είναι τα προϊόντα για αυτό το νόστιμο και αρωματικό κέικ!
Υλικά
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη / χωρητικότητα του φλιτζανιού 240 ml /
Ένα φλιτζάνι και μισό αλεύρι
3 κουταλιές λάδι
3 κουταλιές φρέσκο γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
πρέζα αλάτι
σκόνη βανίλιας
300 γραμμάρια φραουλες
λίγο μαλακό βουτυρο για να εξαπλωθεί στη φόρμα, το οποίο έχει πυθμένα με διάμετρο 26 cm
Εκτέλεση
Πρώτα ετοίμασα τη φόρμα μου βάζοντας χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος και τσιμπώντας το με το δαχτυλίδι, άλλειψε το χαρτί και το δαχτυλίδι με μαλακό βούτυρο και το άφησα στην άκρη!
Με ένα μίξερ χτύπησα τα αυγά και το αλάτι, άρχισα να προσθέτω λίγη ζάχαρη στην οποία είχα βάλει τη βανίλια!
Συνέχισα να ανακατεύω με ένα μίξερ μέχρι τα αυγά να είναι σχεδόν εντελώς λευκά!
Πρόσθεσα το λάδι και το γάλα και ανακάτεψα για λίγο! Άρχισα να προσθέτω το αλεύρι στο οποίο είχα κοσκινίσει το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας πολύ αργά με ένα σύρμα χειρός!
Μετέφερα το τελικό μείγμα στη φόρμα και άρχισα να τακτοποιώ τις φράουλες, τις οποίες είχα κόψει στα μισά! Ψήσαμε στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ψηθεί!
Αφού εσβησα το φούρνο, άφησα το κέικ για 15 λεπτά! Τότε το άφησα να κρυώσει, έβγαλα το δαχτυλίδι και γύρισα το κέικ σε ένα δίσκο, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη!
Καλή Επιτυχία