Υλικά:

1 κιλό μοσχαράκι χτένι, κομμένο σε μπουκιές
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μικρό ποτήρι κρασί κόκκινο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτες φρέσκες τριμμένες (ή κονσέρβα)
1 πρέζα ζάχαρη
Πιπέρι
Κανέλα
Μοσχοκάρυδο
Μπαχάρι
Λίγο γαρίφαλο (προαιρετικά)
2 φύλλα δάφνης
500 γρ. κατεψυγμένα μικρά κρεμμυδάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
½ ποτήρι του κρασιού ξύδι
Ζεστό νερό

Εκτέλεση:

Σωταρισα καλά το κρέας (μοσχαράκι χτένι)πρόσθεσα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ,σκορδο.έσβησα με κρασί.
Αφησα να εξατμιστεί το αλκοόλ έβαλα πελτε ντομάτα φρέσκια μια πρέζα ζάχαρη πιπέρι κανέλα μοσχοκάρυδο μπαχάρι λίγο γαρίφαλο
φύλλα δάφν καιάφησα λίγο στη φωτιά να ανακατευθούν τα αρώματα.
Πρόσθεσα ζεστό νερό και έβρασε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το αλάτι προς το τέλος.
Δεν βρήκα κρεμμυδάκια οπότε πήρα τα κατεψυγμένα για πρώτη φορά και ήταν πολύ ωραια.
Τα πέρασα λίγο από το τηγάνι. ..όταν το κρέας είχε μαλακώσει πρόσθεσα τα κρεμμυδάκια και αλάτι δεν ανακατεύω για να μην λιώσουν τα
κρεμμύδια.
Κουναω την κατσαρόλα 15 λεπτά περίπου πριν το τέλος πρόσθεσα μισό ποτήρι του κρασιού ξύδι.❗λουκούμι εγεινε μοσχοβολαει το σπίτι …
Τα σερβιρα με χειλοπιτες..φανταστικό πιάτο

Η Συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη