Στριφτά Ατομικά τυροπιτάρια
Υλικά
1 πακέτο φύλο κρούστας για πίτα
5 αυγά / 1 κρόκος για επάλειψη /
1 κουπα γιαούρτι
1 κουτ. σόδα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουπα φρέσκο γάλα, χωρίζοντάς το στα δύο, βάζω το ένα μέρος στη γέμιση
και το άλλο το ρίχνω στην πίτα
Βουτυρο
1 μπέικιν πάουντερ
Τυρί τριμμένο περίπου 300-400 γρ.
Εκτέλεση
Για τη γέμιση:
Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι αφού πρωτα έχουμε προσθεση με τη σόδα και έχει αφρίσει, φρέσκο γάλα, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω. Τρίβω το τυρί ξεχωριστά και το βάζω.
Παίρνω το πρώτο φύλλο αλειφω με λάδι με ένα πινέλο, μετά βάζω ένα δεύτερο αλείφω με λάδι (μπορείτε να βάλετε και 3ο φύλλο) και βάζω τη γέμιση και πασπαλίζω με τριμμένο τυρί
και τυλίγω το σαλιγκάρι και σχηματίζω μια στριφτή πίτα.
Κάνω το ίδιο και με τις υπόλοιπες κρούστες. Τέλος αλείφω με κρόκο αυγού βάζω ένα κομματάκι βουτυρο και πασπαλίζω με γάλα.
Με το μπέικιν πάουντερ φουσκώνει και γίνεται αφράτο.
Βάζω σε προ θερμασμένο φούρνο στα 200γρ. Μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Καλή Επιτυχία