Με αυτή τη συνταγή, θα έχεις έτοιμα τα πιο απαλά και γευστικά μπισκότα σε χρόνο μηδέν! Η απίστευτη υφή τους, που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα, σε συνδυασμό με τη γλυκιά γεύση της μαρμελάδας και την εξωτική πινελιά της καρύδας, θα σε κατακτήσουν από την πρώτη μπουκιά.
Συστατικά
250 γρ αλεύρι
βανιλλίνη
μια πρέζα αλάτι
7 γρ μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
120 γρ βούτυρο
100 γρ γιαούρτι
μαρμελάδα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι καρύδας
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και στρώσε με λαδόκολλα ένα ταψί.
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τη βανιλίνη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και την ζαχαρη αχνη.
Πρόσθεσε το βούτυρο και τρίψε το με τα δάχτυλά σου μέχρι να έχεις ένα μίγμα που να μοιάζει με τριμμένο ψωμί.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε το γιαούρτι και ζύμωσε ελαφρά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Άπλωσε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος περίπου μισού εκατοστού, κόψε τη ζύμη σε λωριδες μπισκότα.
Ανακάτεψε σε ένα μπολάκι μαρμελάδα με αλευρι καρύδας και απλωσε όπως βλέπεις στην φωτό και κλειστο εννωνοντας τις ακρες
Κοψτε με το μαχαίρι σε 4 κομματια
Ψήσε τα μπισκότα για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφού κρυώσουν, τα μπισκότα είναι έτοιμα να τα περασετε απο ενα μπολ με αχνη ζαχαρης!
Tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορες γεύσεις μαρμελάδας για να δημιουργήσεις διαφορετικές παραλλαγές αυτής της συνταγής.
Καλή απόλαυση!