Τάρτα λεμονιού με κρέμα γιαουρτιού

Υλικά

100 γρ. μπισκότα πτι μπερ
50 γρ λιωμένου βουτύρου
4 φύλλα ζελατίνης
Χυμός 1 λεμονιού
ξύσμα λεμονιού
250 γραμμάρια ελληνικό γιαούρτι
1 φακελάκι ζάχαρης βανίλιας
30 γρ. Ζάχαρη άχνη
100 ml κρέμας γάλακτος
25 γρ. Ζάχαρη άχνη
1 λεμόνι για διακόσμηση

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο.
Σε μία σακούλα βάλτε τα μπισκότα και τρίψτε τα με ένα πλάστη σε σκόνη σχεδόν.
Σε ένα μπολ ρίξτε το τρίμμα μπισκότου και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε να κάνετε ένα υγρό μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
Σε ένα τσερκι 20-25 εκ αδειάστε αυτό το μείγμα και πατήστε με ένα κουτάλι να κάνει μια σφιχτή βάση και αφήστε στην άκρη.


Σε ένα μπολάκι με νερό βάλτε τα φύλλα ζελατίνης και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίξτε το γιαούρτι, χυμό λεμονιού, ξύσμα, βανίλια, 1 φακ ζαχαρη άχνη, και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά να γίνει σαν λευκή κρέμα.
Στύβουμε την ζελατίνη σε ένα μπολάκι και την λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.


Ρίχνουμε 2 κγ απο την κρέμα μέσα στην ζελατίνη και ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μετα μέσα στην λευκή κρέμα και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ ενος μίξερ βάσης ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε την ζαχαρη άχνη και χτυπάμε ακόμη λίγο.

Η λευκή κρέμα θα έχει σφίξει με την ζελατίνη.

Την ανακατεύουμε με ένα συρμα και μετα την ρίχνουμε μέσα στην σαντιγί και
τα ανακατεύουμε όλα μαζι με μια μαριζ να ομογενοποιηθούν.


Απλώστε το μείγμα πάνω την βάση μπισκότου στο τσερκι.

Αφαιρούμε το τσέρκι και σχηματίζουμε μεγάλες ροζετες γυρω γυρω

και διακοσμούμε με φέτες λεμονιου και πασπαλίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς.

Σαντιγι για τις Ροζέτες

ΥΛΙΚΑ:
250 ml κρέμα γάλακτος (35%)
1 κουταλιά (ή περισσότερες) ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας ή άλλο άρωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και τα κτυπάμε καλά είτε με το μίξερ χειρός ή με ένα χτυπητήρι μέχρι να πήξει.
Δεν την παραχτυπάμε γιατί μετά θα γίνει σαν βούτυρο.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη εάν μας αρέσει πιο γλυκιά.
Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Καλη Επιτυχία

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΕύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο της Ραλλούς
Επόμενο άρθροΟγκρατεν μελιτζάνας με ντομάτα και μοτσαρέλα