Σκορδόψωμο με σχοινόπρασο

Υλικά

200g (1 1/4 φλιτζάνι) αλεύρι ψωμιού
1 αυγό
20 γραμμάρια (2 κουταλιές της σούπας) ζάχαρη
4 γρ ξηρή μαγιά (1 κουταλάκι του γλυκού)
4g (1 κουταλάκι του γλυκού) αλάτι
80ml (1/3 φλιτζάνι) ζεστό γάλα
30 γρ βούτυρο
13 γρ βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
Ψιλοκομένο λοκομμένο σχοινόπρασο για γεύση
1 αυγό
140 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα τριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέστε αλεύρι, αλάτι και ζεστό γάλα. Ανακατέψτε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και ζυμώνουμε να παρουμε μία μη κολλωδης ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 40 λεπτά.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο(13 γρ), το αυγό, το σχοινόπρασο και το σκόρδο.
Απλώστε την ζύμη σε εένα ταχψάκι κάντε τις περικοπές(τσεπες) στη ζύμη και απλώστε την έτοιμη σάλτσα πάνω της. Βάλτε λίγο τυρί στις περικοπές.
Ψήνουμε στους 170 ° Cγια περίπου 20 λεπτά

Καλή Επιτυχία