Τέλειο και εύκολο Κέικ Σοκολάτας

Συστατικά:

• 8 αυγά
• 35 γραμμάρια άχνη ζάχαρης
• 35 γραμμάρια βούτυρο
• 20 γραμμάρια καρυδιών
• 200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας (λιωμένη)
• 100 γραμμάρια σκόνης σοκολάτας
• 6 κουταλιές της σούπας κακάο
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
• 1 κσ Εκχύλισμα βανίλιας,
• 10 Μπισκότα πτι μπερ

Παρασκευή:

Χτυπήστε τα ασπραδια αυγών σε μια στερεή μάζα. Ξεχωριστά χτύπησε τους κρόκους αυγών με ζάχαρη και προστέθηκαν το ένα μετά το άλλο, τα αλεσμένα καρύδια, σκόνη σοκολάτας, κακάο, κανέλα, την βανίλια και τέλος λιωστε την σοκολάτα και το βούτυρο (πάνω από το ζεστό νερό). Τέλος, προσθέστε τα ασπράδια αυγών και ανακατέψτε πολύ καλά.
Χωρίστε τη μάζα αυτή στην μέση.
Στο πρώτο μισό προσθέτουμε το μπεικιν παουντερ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 150 ° C
Στο δεύτερο μισό, προσθέστε τα τριμμένα μπισκότα και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου (όχι στο ψυγείο γιατί θα σφίξουν υπερβολικά και δεν θα καλύψει εύκολα το κέικ).
Ψήνετε και αφήστε να κρυώσει η βάση σφουγγάρι και καλύψτε με το άλλο μέρος του μείγματος στο οποίο βάλατε τα μπισκότα και διακοσμείτε όπως επιθυμείτε.

Πρόταση διακόσμησης:
Πασπαλίστε με τη άχνη ζάχαρη ή και σιρόπι καραμέλας.

Προηγούμενο άρθροΠιτάκια Γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο Λεμονάτο στο ταψί