Ταμπουλέ με πράσινο σιτάρι
Υλικά
1 φλιτζάνι πράσινο σιτάρι, μαγειρεμένο όπως περιγράφεται παρακάτω, κρύο
φύλλα φρέσκου μαϊντανού, ψιλοκομμένα
φρέσκα φύλλα δυόσμουμε, ψιλοκομμένα
ντομάτες baby, ξεσποριασμένες, κομμένες σε κύβους
αγγούρι, ξεσποριασμένο, κομμένο σε κύβους
Σάλτσα:
1 λεμόνι, χυμό
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μελάσα ροδιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα φλιτζάνι σιτάρι χρησιμοποιήστε 2½ φλιτζάνια κρύο νερό. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και ανακατεύοντας κατά διαστήματα αφήνουμε να βράσει. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοβράσει απαλά και βάλτε ένα καπάκι στην κατσαρόλα. Οταν το βγάλετε αφήστε το να κρυώσει
Φτιάξτε το ντρέσινγκ:
Φτιάξτε το ντρέσινγκ έγκαιρα για να αφήσετε τις γεύσεις να αναπτυχθούν, αλλά ρίξτε το στο ταμπουλέ μόνο όταν είστε έτοιμοι να το σερβίρετε.
Χτυπάμε το χυμό λεμονιού, το μπαχάρι, την κανέλα, τη μελάσα ροδιού μαζί με λίγο αλάτι και αλεσμένο πιπέρι.
Συνεχίστε το χτύπημα καθώς περιχύνετε με αρκετό ελαιόλαδο για να φτιάξετε ένα παχύρρευστο γαλάκτωμα.
Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα. Πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει περισσότερο ντρέσινγκ από ό,τι θα χρειαστείτε για το ταμπουλέ – απλώς κρατήστε το στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το και σε μια κανονική σαλάτα.
Φτιάξτε το ταμπουλέ:
Διατήρησα τις ποσότητες ασαφείς, καθώς αυτό μπορεί πραγματικά να γίνει σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας – χρησιμοποιήστε όσο περισσότερο ή όσο λίγο θέλετε από το καθένα.
Μόλις ψηθεί και κρυώσει το σιτάρι, τοποθετήστε το σε απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία.
Τοποθετήστε το μαγειρεμένο σιτάρι σε ένα μπολ και ρίξτε το μαϊντανό και το δυόσμο – ανακατέψτε καλά για να βεβαιωθείτε ότι οι κόκκοι έχουν καλυφθεί καλά. Τώρα προσθέστε τις ντομάτες και το αγγούρι, αλλά ανακατέψτε τα απαλά. Περιχύστε το ντρέσινγκ μια κουταλιά κάθε φορά μέχρι να υγρανθούν καλά οι κόκκοι . Διακοσμήστε απο πάνω με λίγο κρεμμυδι
Σερβίρετε αμέσως.