ΥΛIΚΑ

  • 10 στρογγυλά τεμάχια σφολιάτας ή άλλης ζύμης (περίπου 10 εκατοστά σε μήκος)
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 250 γρ. φράουλες
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • Λίγο γάλα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώστε τη ζύμη σας για 2 ώρες εκτός ψυγείου.

Με ένα πινέλο αλείψτε το κάθε τεμάχιο σφολιάτας με λίγο γάλα και ρίξτε από πάνω ζάχαρη

Προθερμάνετε το φούρνο σας στη συνιστώμενη θερμοκρασία στις οδηγίες για τη ζύμη που θα  χρησιμοποιήσετε.

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψί ή τη λαμαρίνα της κουζίνας.

Τοποθετήστε τα στρογγυλά τεμάχια ζύμης στο δίσκο, αφήνοντας ένα κενό λίγων εκατοστών μεταξύ των δύο.

Ψήνετε στο κέντρο του φούρνου μέχρις ότου η ζύμη φουσκώσει και πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ, πλύνετε και κόψτε τις φράουλές σας.

Τώρα πάρτε κάθε ζύμη και προσεκτικά κόψτε τη  στη μέση εγκάρσια.

Βάλτε το γιαούρτι στην κάτω φέτα και έπειτα επάνω  φράουλες.

Τώρα το μέλι πάνω από τις φράουλες.

Πάρτε την αλλη μισή σφολιάτα και απλώστε το γιαούρτι απαλά στην κάτω πλευρά.

Τοποθετήστε το πάνω από την φράουλα και το μελί (sandwich).

Καλή απόλαυση!!

 

Προηγούμενο άρθροΈνα εύκολο κέικ που θα το φτιάξετε τώρα…
Επόμενο άρθροΑυγά με μανιτάρια ογκρατέν