Νεράντζι γλυκό του κουταλιού

Υλικά:

  • 25 νεράντζια
  • 3 κιλά ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 βανίλια
  • Λίγο ανθόνερο
  • Χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Ξύσιμο και βράσιμο:

    • Ξύστε τα νεράντζια με λεπτό τρίφτη, φροντίζοντας να πάρετε μόνο το εξωτερικό, πορτοκαλί μέρος της φλούδας.
    • Περνάτε τις φλούδες σε οδοντογλυφίδες, δημιουργώντας “καρουλάκια”.
    • Βράζουμε τα καρουλάκια για 10 λεπτά σε νερό.
    • Βάλτε τα σε ενα μπολ με κρύο νερό και αλλάξτε το νερό 2 φορές την ημέρα για 4 ημέρες.
  2. Σιρόπι και δέσιμο:

    • Βάλτε τα καρουλάκια σε μια κατσαρόλα και προσθέστε 1/2 ποτήρι νερό.
    • Προσθέστε 3 κιλά ζάχαρη και αφήστε το
    • Την επόμενη μέρα, βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέστε 1 βανίλια και λίγο ανθόνερο.
    • Αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
    • Προσθέστε τον χυμό λεμονιού.
    • Σιγοβράστε για 30-40 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
    • Αφήστε το γλυκό να κρυώσει σκεπασμένο με μια πετσέτα.

Συμβουλές:

  • Το γλυκό του κουταλιού μπορεί να διατηρηθεί σε αποστειρωμένα βαζάκια για έως και 1 χρόνο.

Καλή επιτυχια!

Η Συνταγή ειναι της κας Andriana Antoniou

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια βουτύρου με 3 υλικά
Επόμενο άρθροΜυρωδάτα ατομικά τσουρεκάκια: Φτιάξτε τα μόνοι σας και εντυπωσιάστε!