Νεράντζι γλυκό του κουταλιού
Υλικά:
- 25 νεράντζια
- 3 κιλά ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1 βανίλια
- Λίγο ανθόνερο
- Χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
Ξύσιμο και βράσιμο:
- Ξύστε τα νεράντζια με λεπτό τρίφτη, φροντίζοντας να πάρετε μόνο το εξωτερικό, πορτοκαλί μέρος της φλούδας.
- Περνάτε τις φλούδες σε οδοντογλυφίδες, δημιουργώντας “καρουλάκια”.
- Βράζουμε τα καρουλάκια για 10 λεπτά σε νερό.
- Βάλτε τα σε ενα μπολ με κρύο νερό και αλλάξτε το νερό 2 φορές την ημέρα για 4 ημέρες.
Σιρόπι και δέσιμο:
- Βάλτε τα καρουλάκια σε μια κατσαρόλα και προσθέστε 1/2 ποτήρι νερό.
- Προσθέστε 3 κιλά ζάχαρη και αφήστε το
- Την επόμενη μέρα, βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέστε 1 βανίλια και λίγο ανθόνερο.
- Αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
- Προσθέστε τον χυμό λεμονιού.
- Σιγοβράστε για 30-40 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Αφήστε το γλυκό να κρυώσει σκεπασμένο με μια πετσέτα.
Συμβουλές:
- Το γλυκό του κουταλιού μπορεί να διατηρηθεί σε αποστειρωμένα βαζάκια για έως και 1 χρόνο.
Καλή επιτυχια!
Η Συνταγή ειναι της κας Andriana Antoniou