Τας Κεμπαπ με Κρέμα Μελιτζάνας
ΥΛΙΚΑ :
Κρέμα Μελιτζάνας :
4-5 λεπτές μελιτζάνες
1 ¾ γιαούρτι πλήρες
2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο
¼ κ.γ. αλάτι
Τας Κεμπάπ:
1 κ. μοσχάρι ή αρνί κομμένο σε μερίδες μπουκιάς
ελαιόλαδο περίπου 7 – 8 κ.σ.
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κουτ. θυμάρι
½ κουτ. πάπρικα
½ κουτ. μαύρο πιπέρι
½ κουτ. αλάτι
1 φύλλο δάφνης
5 κόκκους μπαχάρι
2 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αρχικά, πλύνετε τις μελιτζάνες, αλλά μην αφαιρείτε το στέλεχος ή τη φλούδα. Τρυπήστε με ένα πιρούνι σε λίγα σημεία για να κάνετε μερικές τρύπες. Τοποθετήστε στη λαμαρίνα της κουζίνας, ελαφρά λαδωμένη και βάλτε στο φούρνο για ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C στον αέρα για 30 λεπτά περίπου. τσιμπάτε με ένα πιρούνι για να δείτε αν είναι έτοιμες πριν τις βγάλετε (πρέπει να είναι μαλακές).
Ενώ η μελιτζάνα ψήνετε, σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, το σκόρδο και το αλάτι.
Αφήστε το στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου.
Για να φτιάξετε το τας κεμπάπ, σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε το κρέας καλά απ’ όλες τις μεριές.
Στη συνέχεια, ρίχνετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον πελτέ, το θυμάρι, την πάπρικα, το πιπέρι, την δάφνη, το μπαχάρι, το νερό και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρέας να γίνει πολύ μαλακό και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του. Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε και το αλάτι.
Όταν ετοιμαστούν οι μελιτζάνες και είναι μαλακές, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν λίγο.
Κόψτε τα στελέχη και αφαιρέστε απαλά τις φλούδες ή ανοίξτε τες και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να σηκώσετε απαλά τη μαγειρευμένη μελιτζάνα. Τοποθετήστε ολόκληρη τη μελιτζάνα σε ένα ξύλο κοπής και ψιλοκόψτε.
Προσθέστε τα κομμάτια μελιτζάνας στο μπολ με το γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά για να αναμιχθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Τοποθετήστε μια καλή ποσότητα από την κρέμα μελιτζάνας σε κάθε πιάτο, στο κέντρο βάλτε το τας κεμπάπ…….και απολάυστε!!
ΠΗΓΗ: jalesturkishdelights.com