Ταχινόπιτες !

Υλικά

4 φλιτζάνια αλεύρι , κοσκινισμένο
1 φλιτζάνι γάλα * ή νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 7 γρ
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι ή λιγότερο νερό

Έξτρα λάδι για επάλειψη

*Για όσους νηστεύουν τα γαλακτοκομικά μπορούν να αντικαταστήσουν το 1 φλιτζάνι γάλα με 1 φλιτζάνι νερό!

Γέμιση
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη ( περισσότερο ή λιγότερο , ανάλογα με το πόσο γλυκό σας αρέσει )

Γίνονται 8 ταχινόπιτες

Οδηγίες

Ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό . Ανακατεύουμε με το αλεύρι , τη ζάχαρη , τη μαγιά , το ελαιόλαδο και το αλάτι για να κάνουμε μια ομαλή , ελαστική και να μην κολλάει ζύμη . Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλεύρι.
Καλύψτε με ένα υγρό πανί και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 – 15 λεπτά . Δεν θα αυξηθεί όπως και τα άλλα ψωμιά , μην πανικοβληθείτε . Θα μπορούσε να είναι μια καλή στιγμή για να κάνετε τη γέμιση , ενώ αναπαύεται η ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια , αλείψτε με ελαιόλαδο , ώστε να μην στεγνώσει .Πάρτε τρία από τα κομμάτια και τα ανοίγουμε (ατομικά ), σε πολύ λεπτά φύλλα.
Βάλτε το μείγμα ταχίνι από πάνω και τεντώστε την ζύμη με το χέρι για να γίνει ακόμα πιο λεπτή . Χωρίστε στα δύο . Ρολάρουμε και δίνουμε σχήμα σαν σαλιγκάρι στην ταχινόπιτα .
Αλείψτε τα με λαδάκι , και βάλτε σουσάμι για διακόσμηση.
Ψήστε σε 165 c για 25 – 30 λεπτά , μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://syntagesgiapaidia.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΠίτα με τυρί και σπανάκι
Επόμενο άρθροΧωρίς Αλεύρι, Χωρίς Αυγά, Χωρίς Βούτυρο: Σούπερ συνταγή για ΕΥΚΟΛΟ ΣΑΜΑΛΙ