Αυτή η συνταγή για Κοκάκια συνδυάζει τραγανή ζύμη, αφράτη κρέμα και πλούσια γκανάς σοκολάτας, δημιουργώντας ένα απολαυστικό και εντυπωσιακό γλυκό.

Υλικά:

Για το σιρόπι:

300 γραμμάρια νερό
300 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμός από μισό λεμόνι
Για την κρέμα:

600 γραμμάρια γάλα
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
120 γραμμάρια ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
50 γραμμάρια κορν φλάουρ
2 βανιλίες
140 γραμμάρια βούτυρο (κρύο)
Για τη ζύμη:

130 γραμμάρια ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
6 ασπράδια αυγών
Μια πρέζα αλάτι
220 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μια πρέζα αλάτι
1 βανιλίνη
Για τη γκανάς σοκολάτας:

300 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
20 γραμμάρια ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρχίσει να βράζει.
Αφήστε το σιρόπι να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

Κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα ρίξτε του κρόκους αυγου και την ζαχαρη το κορν φλαουρ σε μέτρια φωτιά. Ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα.
Σβήνουμε την φωτια και προσθέστε και τη βανιλίνη και ανακατέψτε καλά.
Ενσωματώστε το κρύο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Σκεπάστε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη να εφαπτεται της κρεμας και αφήστε την να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Ζύμη:
Χτυπήστε τα ασπράδια αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε 2-3 λεπτα τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη μια πραζα αλάτι βανιλινη μέχρι να αφρατέψουν.
Σιγά σιγά, προσθέστε τη μαρέγκα στο μείγμα κρόκων-ζάχαρης, αναδιπλώνοντας απαλά με μια κουτάλα.
Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μοιράστε τη ζύμη σε σακουλα ζαχαροπλαστικης στρωνουμε λαδόκολα και σχηματισουμε στρογγυλά κεκακια πάχους περίπου 1 εκ.
Ψήστε τα κεκακια σε προθερμασμένο φουρνο 180 βαθμούς 10-12 λεπτά

Μεταφέρουμε την κρέμα στο καδο του μιξερ και χτυπαμε σε χαμηλη ταχυτητα να αφρατεψει
Σταδιακά προσθέτουμε την κρέμα γαλακτος

Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακουλα ζαχαροπλαστικης και βουταμε τα κοκάκια στο σιροπι και τα απλώνοπυμε πάνω σε μία λαδόκολα ανα δυο. Μετα προσθετουμε κρεμα σε κάθε ζευγαρι απο τα κεκακια και το κλεινουμε

Για την γκαναζ
Ριχνουμε τριμμενη κουβερτουλα μεσα στην κρεμα γάλακτος το ηλιέλαιο και ζεσταινουμε στο φουρνο μικροκυμάτων
Μετα ανακατευουμε να γινει το γλασσο

Βουταμε το πάνω μερος απο το κοκάκι στο γλασσο και αφήνουμε να σφιξει η σοκολάτα

 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αφράτα κοκάκια

Τα κοκάκια ήταν πραγματικά αφράτα, όπως υπόσχεται το όνομα! Η ζύμη ήταν ελαφριά και αέρινη, με μια ωραία, ελαστική υφή. Η σοκολατένια κρέμα ήταν πλούσια και γευστική, με μια έντονη γεύση σοκολάτας. Η ισορροπία μεταξύ της ζύμης και της κρέμας ήταν τέλεια, με τη γλυκιά κρέμα να δένει αρμονικά με την ουδέτερη γεύση της ζύμης.

Υλικά

Κρέμα
500 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
100 γρ. κρέμα γάλακτος φουλ λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
45 γρ. κόρν φλάουρ
1 βανίλια
1 τσιμπιά αλάτι
130γρ βούτυρο παγωμένο

Ζύμη
130 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
6 ασπράδια αυγών
190 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 τσιμπιά αλάτι
1 βανίλια
Ψήνουμε 180 αντιστάσεις για 10-12 λεπτά

Σιρόπι
250 γρ. νερό
250 γρ. ζάχαρη
Μισό λεμόνι
Γλάσο
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
100 γρ. κρέμα γάλακτος με φουλ λιπαρά
30γρ ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το βούτυρο και αρχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μη σχηματιστεί κρούστα. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Όταν θέλουμε να την δουλέψουμε θα χτυπήσουμε με την κρέμα γάλακτος και θα την βάλουμε σε κορνε.

Ζύμη
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα πρώτα τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα Αδειάζουμε σε άλλο σκεύος. Στον κάδο ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Χτυπάμε για ένα δυο λεπτά και έπειτα βάζουμε σιγά σιγά την μαρέγκα και ενσωματώνουμε. Όταν είμαστε έτοιμοι ρίχνουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενσωματωθεί. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδιά στρογγυλή μύτη και φτιάχνουμε ροζέτες διαμέτρου 5 εκ. πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180°C για 10-12 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Γλάσσο
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει και βουτάμε το επάνω μέρος το κοκ

Συναρμολόγηση
Βουτάμε τις ροζέτες στο σιρόπι και κολλάμε τις βάσεις ανά δύο με την κρέμα και έπειτα βουτάμε το πάνω μέρος στην σοκολάτα. Αν θέλουμε μπορούμε να επαναλάβουμε το βούτηγμα. Βάζουμε ψυγείο για μια δυο ώρες και σερβίρουμε.

Αφράτα κοκάκια

Η Συνταγή είναι της κας Katerina Gatzoufa