Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
140 γρ. άχνη
14 γρ. γάλα
1 αυγό μεγάλο
420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 γρ. μπέικιν
1 γρ. άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέ ψουν καλά. Στη συνέχεια βάζουμε το αυγό, το γάλα, το μπέικιν, τη βανίλια και το μισό αλεύρι. Χτυπάμε λίγο ακόμη να ανακατευτούν το υλικά. Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι, προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι. Όταν η ζύμη μας ξεκολλάει από τα χέρια είναι έτοιμη. Μην την παραζυμώσετε γιατί τα κουλουράκια σας θα γίνουν πολύ σφιχτά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε κορδονάκια και πιάνοντάς τα από κάτω γυρίστε τα 3 φορές για να σχηματιστεί μια πλεξίδα, τα βαζουμε σε ταψί με λαδόκολλα από κάτω. Τα αλείφουμε με το αυγό, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθ- μούς γύρω στα 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα από πάνω.