Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία

Υλικά

2 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό γάλα
150 γρ.ζάχαρη
100 γρ.βούτυρο φυτίνη
6 με 7 μέτρια αυγά
50 γρ.αμμωνία
3 βανίλιες
αλεύρι Αλλατίνη όσο σηκώσει ή αλεύρι μαλακό νούμερο 2 Μύλοι Αγίου Γεωργίου

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.
Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά με το μίξερ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.

Διαλύουμε την αμμωνία μέσα στο χλιαρό γάλα και το προσθέτουμε στο μπολ, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προσέξουμε γιατί όταν βάλουμε την αμμωνία μέσα στο γάλα θα αφρίσει.
Προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις απαλά να ενσωματωθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη η οποία δεν θα κολλάει στα χέρια μας και να είναι μαλακή. Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια ή μπορούμε να τα βγάλουμε με την ειδική μηχανή για κουλούρια.

Καλή επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΤσουρέκια χωρίς γάλα και αυγά…
Επόμενο άρθροΤηγανίτες με ανθότυρο…της αγαπημένης Γιαγιάς μου