Τα μακαρόνια των τυριών

Συστατικά:

400g μακαρόνια
1 φλιτζάνι) 115g) Τυρί τσένταρ
3/4 φλιτζάνι (85g) τυρί γραβιέρα
3/4 φλιτζάνι (85g) τυρί μοτσαρέλα
4 κουταλιές της σούπας (30g) Αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας (60g) βούτυρο
4 φλιτζάνια (1L) γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε όλα τα τυριά και αφήστε τα στην άκρη.
3. Ζεσταίνετε τη μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μαγειρεύετε τα μακαρόνια σε
al dente (1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες συσκευασίας).
4. Ενώ μαγειρεύετε τα ζυμαρικά φτιάξτε τη σάλτσα:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο, προσθέστε αλεύρι και χτυπήστε ελαφρά σε
μέτρια-χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε για μερικά λεπτά, χτυπώντας συνεχώς. Προσθέστε
σταδιακά το γάλα και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να μαλακώσει. Μαγειρέψτε μέχρι να πυξει
ελαφρώς, περίπου 5-6 λεπτά.
5. Προσθέστε σταδιακά 3/4 των τυριών στη σάλτσα και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να λιώσει
μετά από κάθε προσθήκη. Αλατοπιπερώστε και ανακατεύουμε. Αν θέλετε να προσθέσετε
και άλλα υλικά όπως μπέικον, βότανα ή μπαχαρικά, τώρα είναι η ώρα.
6. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και προσθέστε τα στη σάλτσα.
7. Μεταφέρετε σε στρογγυλό ταψί 30 εκατοστά, πασπαλίστε το υπόλοιπο 1/4 του τυριού
και ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να βράσει.
Σημειώσεις:
* σερβίρετε ζεστό
* μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος τυριού που σας αρέσει
* μπορείτε να προσθέσετε από πάνω υλικα όπως μπέικον, βότανα και μπαχαρικά.

Καλή Επιτυχία

Εγγραφείτε στο κανάλι της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΝόστιμο φαγητό έτοιμο σε λίγα λεπτά!
Επόμενο άρθροΤο Κέικ των Μήλων