Τα πιο ωραία κεκάκια με σοκολατα και καρύδα
Συστατικά
ΖΥΜΗ:
3 αυγά
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (220 g)
13 κουταλιές λάδι (180 ml)
16 κουταλιές αλεύρι (300 g)
100 ml γάλακτος
1 φακ μπεικιν παουντερ
ΚΡΕΜΑ:
250 g μαργαρίνης
100 γραμμάρια σοκολάτας μαγειρέματος
1 κουταλιά της σούπας ρούμι
200 ml γάλα
ένα ποτήρι 200 ml ζάχαρης
ΑΛΛΑ:
300 γραμμάρια αλεσμένης καρύδας
Παρασκευή
Από τα αναφερόμενα συστατικά, ετοιμάστε τη ζύμη:
Βάλτε το ασπράδι αυγού σε ένα μπολ ανάμειξης και χωρίστε τον κρόκο του αυγού σε ένα ποτήρι.
Χτυπήστε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε ένα στερεό μειγμα, στη συνέχεια προσθέστε και ανακατέψτε με τη σειρά: λάδι, 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι και μπέικιν πάουντερ, έναν κρόκο αυγού τη φορά, στη συνέχεια το γάλα και το υπόλοιπο αλεύρι. Ρίξτε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους (περίπου 25 × 35 cm) στον οποίο βάζουμε χαρτί ψησίματος (για να διευκολύνετε την αφαίρεση των κύβων).
Ψήνουμε στους 180 ° C έως ότου το κεικ αρχίσει να διαχωρίζεται από τις πλευρές του ταψιού.
Βράστε την κρέμα πρώτα λιώνοντας τη μαργαρίνη και τη σοκολάτα, όταν έχει λιώσει, προσθέστε τη ζάχαρη, μετά το γάλα και τέλος το ρούμι. Όταν βράσει η κρέμα, αφαιρέστε από τη φωτιά.
Κόψτε το κεικ σε κύβους, στη συνέχεια βυθίστε το καθένα σε ζεστή κρέμα και ρίξτε την σε αλεύρι καρύδας.
Εάν η κρέμα πηξει προς το τέλος, φροντίζω να τη ζεσταθεί λίγο, γιατί με αυτόν τον τρόπο το κεικ πίνει περισσότερη κρέμα και οι τούφες θα είναι πιο ζουμερές 🙂