Σιροπιαστό Κέικ Κανταΐφι Μοναδικό

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Αυτό το σιροπιαστό κέικ κανταΐφι δεν είναι απλώς ένα γλυκό, είναι μια μοναδική εμπειρία γεύσης. Η ψιλοκομμένη κλωστή κανταΐφι αγκαλιάζει απαλά το αρωματικό σιρόπι, δημιουργώντας μια υφή που λιώνει στο στόμα. Η λιωμένη λευκή σοκολάτα που περιλούζει το κέικ προσθέτει μια γλυκιά και δροσερή νότα, ενώ οι ξηροί καρποί προσφέρουν τραγανή υφή και πλούσια γεύση.

Τι κάνει αυτό το κέικ ξεχωριστό:

  • Η πρωτότυπη μορφή του: Ξεχάστε τα κλασικά σιροπιαστά σε σχήμα ταψιού. Αυτό το κέικ ψήνεται σε φόρμα για κέικ, δίνοντάς του μια κομψή και ιδιαίτερη εμφάνιση.
  • Η υφή του: Η ψιλοκομμένη κανταΐφι δημιουργεί μια απαλή και αφράτη υφή, που διαφέρει από τα κλασικά κανταΐφια με χοντρά σνίπ.
  • Η γευστική αρμονία: Η ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό σιρόπι, την σοκολατένια επικάλυψη και τους ξηρούς καρπούς είναι άψογη.
  • Η εντυπωσιακή παρουσίαση: Το κέικ αυτό είναι ιδανικό για να κλέψει την παράσταση σε κάθε γιορτινή ή επίσημη περίσταση.

Συνοψίζοντας:

  • Μοναδική μορφή και υφή
  • Πλούσια γεύση και αρώματα
  • Εντυπωσιακή παρουσίαση
  • Ιδανικό για κάθε περίσταση

Δοκιμάστε το και αφεθείτε στην απόλαυση!

Υλικά

250 γρ Κανταΐφι ψιλοκομμένο
5 Αυγά μεσαία
185 γρ Ηλιέλαιο
185 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ Καρύδια τριμμένα
100 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ Μπεικιν Παουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 Βανίλιες

Για το Σιρόπι
800 γρ Νερό
380 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
Χυμό από μισό λεμόνι και το Λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτό το πανεύκολο κέικ ρίχνοντας τον κάδο του μίξερ τα αυγά τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα χτυπάμε για τουλάχιστον 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν να αφρατέψουν και να φουσκώσουν

Οταν έχουν χτυπηθεί πολύ καλά τα αυγά χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε λιγάκι το ανοκάτεμα ώστε να ενσωματωθεί
Στην συνέχεια αποσύρουμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού μαζί με το αλεύρι και pounder κοσκινισμένα

Τελειώνοντας προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι και το κανταΐφι σε δύο δόσεις το οποίο το έχουμε ψιλοκόψει με ένα μαχαίρι πολύ καλά
Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα ώστε να ενσωματωθεί στο μείγμα αδειάζουμε το μείγμα του κέικ σε μία μακρόστενη φόρμα την οποία την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει
Απλώνουμε ομοιόμορφα και είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο όπου ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνος 175 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά τσεκάρουμε και με μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό

Ετοιμο ψημένο και υπέροχο το κέικ μας με ένα ξυλάκι κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του ώστε να απορροφηθεί καλύτερα το σιρόπι.
Σιροπιάζουμε το ζεστό κέικ κανταΐφι το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Το σιρόπι το φτιάξαμε ρίχνοντας όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή ένταση για 15 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού
Οπως σε όλα τα σιροπιαστά έτσι και στο κέικ το σκέπασα με μεμβράνη όταν κρύωσε τον αποδογύρισα για ένα ολόκληρο βράδυ ώστε να σιροπιαστεί παντού

Στη συνέχεια το έβγαλα από τη φόρμα και το διακόσμησα με λιωμένη λευκής σοκολάτα και τριμμένους ξηρούς καρπούς φυσικά ο καθένας μπορεί να το διακοσμήσει όπως επιθυμεί

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σιροπιαστο Κέικ Πορτοκαλιού!!!

Σιροπιαστο Κέικ Πορτοκαλιού!!!

Υλικά:

4 αυγά,
160 γρ ζάχαρη,
200 ml ελαφρύ λάδι,
1 ποτήρι
1/2, χυμό πορτοκαλιού,
350 γρ αλεύρι,
14 γρ μπέικιν!!

Σιρόπι:
1 ποτήρι
1/2 χυμό πορτοκαλιού,
6 κ.σ.ζαχαρη!!

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!! Ρίχνουμε το λάδι με τον χυμό!! Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι με το μπέικιν!!!
Λαδωνουμε, αλευρωνουμε καλά το πυρέξ η το ταψί και ρίχνουμε το μίγμα! Το ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 1 ώρα!!
Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για 10 λεπτά!

Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά ξαφριζοντας το και βγάζουμε το ζεστό κέικ από τον φούρνο,το τρυπάμε παντού με ξυλάκι από ένα σουβλάκι
και το σιροπιαζουμε με το ζεστό σιρόπι!
Το αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά και μετά το κόβουμε! Το πυρέξ μου είναι 30χ20!

Καλή Απόλαυση

H Συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou

 

Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα με τυριά και πιπεριές: Γεύση που μένει αξέχαστη!
Επόμενο άρθροΚουρκουτόπιτα με τριμμένο κολοκύθι: Νόστιμη, μυρωδάτη και κρατσανιστή!