Συστατικά
1 κούπα + 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό
25gr ξηρής μαγιάς
25gr ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
28γρ γάλα σε σκόνη
75 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά
170γρ Αλεύρι για κέικ (φαριν απ)
310γρ αλεύρι για ψωμί
1/2 κουταλιά της σούπας μπεικιν
λάδι για τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη

Οδηγίες
Ανακατέψτε το νερό και την ξηρή μαγιά μαζί, αφήστε να καθίσει για 10 λεπτά.
Σε ένα μίξερ βάσης , ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα σε σκόνη, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας έως ότου αφρατέψουν σε υψηλή ταχύτητα. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, σε μεσαία ταχύτητα. Προσθέστε το μίγμα μαγιάς σε αυτό.
Αλλάξτε το εξάρτημα στο μίξερ και βάλτε το άγκιστρο και προσθέστε το αλεύρι για κέικ, το αλεύρι ψωμιού και το μπεικιν. Χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να μην κολάει η ζύμη στις πλευρές του μπολ. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για μία ώρα.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοιξτε την σε πάχος περίπου μισό εκαταστό και κόψτε τα σε τετράγωνα 2,5 έως 5 εκτ. Θερμάνετε 7,5 εκ λαδιού σε ένα  βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια χαμηλή θερμότητα. Όταν το λάδι έχει θερμανθεί πλήρως, ρίξτε τη ζύμη και τα τηγανίζετε σε παρτίδες. Συνεχίστε να τα γυρίζετε μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε το ντονατς έξω με μία τρυπητή κουτάλα και στραγγίστε σε χαρτοπετσέτες. Πασπαλίστε γενναιόδωρα με τη ζάχαρη σε σκόνη και σερβίρετε ζεστά.

Προηγούμενο άρθροΓλυκό, με μέλι ανθότυρο και κανέλα
Επόμενο άρθροΜία συνταγή για μελιτζάνες γιαχνί με φέτα που θα σας ξετρελάνει