Λουκουμάδες με γιαούρτι

1 κουπα = 200 ml

Υλικά:

1 κουπα γιαούρτι
1 κουτ.γλ διττανθρακική σόδα
1 αυγό
1 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα + περίπου 2 κ.σ. αλεύρι (περίπου 140 γρ.)
λάδι για τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ρίξτε το γιαούρτι και τη σόδα σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
Θα πρέπει να πάρετε ένα παχύρρευστο μείγμα για κέικ.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Χρησιμοποιώ μια μικρή και βαθιά κατσαρόλα για να επιπλέουν οι λουκουμάδες στην επιφάνεια και να τηγανίζονται καλά από όλες
τις πλευρές.

Παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας και το βγάζουμε από το μείγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Εάν ο λουκουμάς επιπλεύσει στην επιφάνεια σχεδόν αμέσως, τότε το λάδι είναι έτοιμο για τηγάνισμα. Αν όχι – περιμένετε να ζεσταθεί λίγο ακόμα.
Προσέξτε να μην αρχίσει να καπνίζει το λάδι – αυτό σημαίνει ότι έχει υπερθερμανθεί.
Μόλις ροδίσουν οι λουκουμάδες από την κάτω πλευρά, τους χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ή τρυπητή κουτάλα για να γυρίσουν και από την άλλη πλευρά.

Μόλις ροδίσουν, αφαιρέστε τους σε χαρτοπετσέτα για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με ζάχαρη άχνη.
Σερβίρω πάντα με σπιτική μαρμελάδα.

Καλη Απόλαυση! 🙂

ΠΗΓΗ: Annie & Jeff

Προηγούμενο άρθροΤσουρεκάκια: Γρήγορα, Εύκολα και Νόστιμα!
Επόμενο άρθροΠολύ εύκολη συνταγή για γεμιστά κουλούρια…πηγαίνουν τέλεια με τον καφέ σας