ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 συσκευασία με 2 φύλλα κουρού
226 g τυρί φέτα, ρίκοτα ή τυρί κρέμας
1 μεγάλο αυγό
4 κουταλιές της σούπας / 50 γραμμάρια ζάχαρης
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζάνι σταφίδες
1 κσ ρούμι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό (για το βούρτσισμα)

ΟΔΗΓΙΕΣ
Αποψύξτε τη ζύμη για περίπου 40 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετήστε το χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
Τοποθετήστε τις σταφίδες σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε το ρούμι και το εκχύλισμα βανίλιας και αφήστε το να ρουφήξουν το υγρό για 10 λεπτά.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε μαζί τυρί, το χτυπημένο αυγό, σταφίδες με ρούμι βανίλια, ζάχαρη και αλάτι.


Τοποθετήστε το φύλλο ζύμης και κοψτε το σε τετράγωνα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και βάλτε ένα κουτάλι απο το μείγμα από τη μία πλευρά της ζύμης.

Διπλώστε και σφραγίστε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
Επαναλάβετε τη διαδικασία έως ότου τελειώσετε το μείγμα τυριού και την ζύμη.
Βουρτσίστε κάθε ζύμη με μείγμα αυγών.

Ψήστε σε 200C για περίπου. 17-20 λεπτά ή έως πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα.
Πασπαλίστε με ζάχαρη σε σκόνη και σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

www.thebossykitchen.com

Προηγούμενο άρθροΚέικ Λεμονιού !!!
Επόμενο άρθροΗ Κοτόπιτα από μία συνταγή της κας Ντίνας