Υλικά
1 μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο στα 4
2 σκελίδες σκόρδου
1 ολόκληρο ματσάκι μαϊντανός, μόνο τα φύλλα (περίπου 2 φλιτζάνια μαϊντανό φύλλα)
500γρ μοσχαρίσιο κιμά
250γρ αρνί κιμά
1 φέτα ψωμιού, φρυγανισμένο μέχρι να μαυρισεί και μετά να μουλιάσει στο νερό καλά
Αλατοπίπερο
1 1/2 κουταλάκι μπαχάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι πράσινο πράσινο κάρδαμο
1/2 κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι της σούπας πάπρικα
Πίτες για να σερβίρετε
ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ:
Τζατζίκι
Ντομάτες φέτες
Κρεμμύδια σφήνες
μαϊντανός
Εκτέλεση
Βυθίστε 10 ξύλινα καλαμάκια σε νερό για περίπου 30 λεπτά έως 1 ώρα. Αφαιρέστε από το νερό όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Λιπάνετε ελαφρά την σχάρας σας και προθερμαίνετε για περίπου 20 λεπτά.
Προετοιμάστε τις πίτες και τα υπόλοιπα συνοδευτικά.
Σε έναν μπλέντερ, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό.
Προσθέστε τους κιμάδες, το ψωμί (βεβαιωθείτε ότι έχετε στραγγίσει πλήρως το νερό) και τα μπαχαρικά. Ανοίξτε το μπλέντερ μέχρις ότου όλα να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα κρέατος
Αφαιρέστε το μείγμα κρέατος από τον επεξεργαστή τροφίμων και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ. Πάρτε μια χούφτα του μείγματος κρέατος και πλάστε το πάνω σε ένα ξύλινο σουβλάκι. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθεί το κρέας. Για καλύτερα αποτελέσματα, βεβαιωθείτε ότι κάθε κεφτέ κεμπάπ έχει πάχος περίπου 2,5 εκ.
Τοποθετήστε τα κεμπάπ σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος
Τοποθετήστε τα κεμπάπ πάνω στην ελαφρά λαδωμένη, σχάρα . Ψήστε σε μέτρια υψηλή φωτιά για 4 λεπτά στη μία πλευρά, γυρίστε και ψήστε για άλλα 3-4 λεπτά.
Σερβίρετε τα κεμπάπ αμέσως με τις πιτούλες, τζατζίκι και τα συνοδευτικά που προετοιμάσατε.