Είναι η πιο εύκολη συνταγή, του σεφ Πέτρος Συρίγος, αφού χρειάζεται 7 λεπτά χτύπημα στο μίξερ και μετά στο φούρνο. Όσο για τη γεύση; Πεντανόστιμο!
Θα χρειαστείτε
2 φλ ζάχαρη
2 φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ βούτυρο
1 φλ κακάο
½ φλ φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
6 αυγά
Οδηγίες
Χτυπάτε τα υλικά όλα μαζί για 2 λεπτά και μετά στο δυνατό για 5 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο, βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψάκι και ρίχνετε το μείγμα.
Ψήνετε στους 170-180ο C για μία ώρα περίπου.
Το μυστικό
Ελέγξτε το κέικ εσωτερικά τρυπώντας το με οδοντογλυφίδα -αν είναι έτοιμο, θα πρέπει να βγαίνει στεγνή και καθαρή. Μην ξεχάσετε να κοσκινίσετε το αλεύρι γιατί έτσι του δίνουμε αέρα και έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα.