Συστατικά
2 φλιτζάνια τσαγιού ελληνικού γιαουρτιού.
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα ελαφρά
1 ½ 2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο λιωμένο
2 ½ φλιτζάνια τσαγιού φέτα
2 – 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές της σούπας. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 125 ° c.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, τα αυγά και 1 ½ φλιτζάνια νερό. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε. Προσθέστε 2 φλιτζάνια αλεύρι. Ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά και προσθέστε 1 ½ φλιτζάνι φέτα και ανακατέψτε. Το μείγμα πρέπει να γίνει παχύρρευστο. Προσθέστε περισσότερο αλεύρι ή νερό εάν είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί το κατάλληλο πάχος.
Βουτυρώστε ένα ταψί περίπου. 30-45cm σε μέγεθος και ρίξτε το μείγμα στο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το υπόλοιπο της φέτας με το γάλα και το λάδι και ρίχνουμε το μείγμα στην επιφάνεια της πίτας, φροντίζοντας να πάει παντού. Τοποθετήστε στο μεσαίο ράφι στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να γίνει καφέ, περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά. Αφαιρέστε την πίτα από το φούρνο, αφήστε την να κρυώσει ελαφρά και κόψτε την.
Απίθανη !!!