Τηγανάρια πορτοκαλιού

Advertisement

 … μια απλή συνταγή … πορτοκάλι, βούτυρο και αυγό, προσπαθήστε να τα φτιάξετε και να τα απολαύσετε όπως επίσης μου άρεσε να κάνω και εγω … και προς χαρά όλων μας …

Συστατικά:

400 – 450 γρ αλεύρι
2 αυγα
χυμός από 2 πορτοκάλια (μεσαίου μεγέθους)
50 γρ βούτυρο
μια πρέζα αλάτι
λάδι τηγανίσματος
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το μισο αλεύρι, χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το προσθέτουμε στο αλεύρι.
Στραγγίζουμε το χυμό πορτοκάλι και τον αδειάζουμε στο αλεύρι ανακατεύουμε λιγο, μετα το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά και κοσκινίζουμε και το υπόλοιπο αλευρι κα ζυμώνουμε να παρουμε μια κιτρινη ζυμη αφρατη.


Αφήστε την να ξεκουραστει μια ώρα σκεπασμενη σε ζεστο μερος.
Μετα χωρίζεις την ζύμη στα 3 και κανεις 3 μπαλες και τις βαζεις μεσα σε να αλευρωμενο μπολ και τις σκεπαζεις.

Advertisement


Αλευρώνω το πάγκο παιρνω την πρωτη μπαλα και την ανοιγω με τον πλαστη στο μεγεθος της φωτο και χαράζω τις κοβω

και μετα τις παω στο τηγάνι με μπολικο λαδι της τεντωνω λιγο πριν τις ριξω μεσα στο λαδι

Πασπαλίζω με ζαχαρη άχνη κα ετοιμα

Καλη Συνέχεια

Advertisement