Υλικά:

  • 300 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Προαιρετικά: 1-2 κ.σ. ζάχαρη (αν τα πορτοκάλια δεν είναι αρκετά γλυκά)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε προαιρετικά τη ζάχαρη, αν χρειάζεται.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
  5. Ζεσταίνουμε λίγο ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  6. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, σχηματίζοντας μικρές τηγανίτες.
  7. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν οι τηγανίτες.
  8. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές, με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, φρέσκα φρούτα ή ό,τι άλλο προτιμάμε.

Προηγούμενο άρθροΑν έχετε γάλα και καλαμποκάλευρο, κάντε αυτό το ιδιαίτερο “ρυζόγαλο”
Επόμενο άρθροΚουραμπιέδες με αμύγδαλο