Υλικά:
- 300 ml χυμό πορτοκαλιού
- 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Προαιρετικά: 1-2 κ.σ. ζάχαρη (αν τα πορτοκάλια δεν είναι αρκετά γλυκά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το αλάτι.
- Προσθέτουμε προαιρετικά τη ζάχαρη, αν χρειάζεται.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε λίγο ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, σχηματίζοντας μικρές τηγανίτες.
- Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν οι τηγανίτες.
- Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές, με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, φρέσκα φρούτα ή ό,τι άλλο προτιμάμε.