Ανατολίτικα κουλουράκια Μπαχαρικών

Υλικά:

1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία μαγιά
65 μλ ζεστό νερό μισο ποτηρι κρασιού
1,5 ποτηρι νερού φυτικό λάδι 200 γρ
1 μάτσο φρέσκο ​​θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές τυρί ανθότυρο
2 κουταλιές του γλυκού ντοματοπελτε,
1 ποτηρι κρασιου καβουρδισμένο σουσάμι
1 κουταλιά της σούπας μαυρο κύμινο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμενο μάραθο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμενο κόλιανδρο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμενο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3,5 ποτήρια αλεύρι 525 γρ
1 πιάτο λευκό σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ενός μίξερ βάσης ρίχνουμε την μαγιά , νερο, λάδι και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το θυμάρι, ανθότυρο, πάστα ντομάτας, καβουρδισμενο σουσάμι, μάραθο, κόλιανδρο, βασιλικό, παπρικα, αλάτι και ανακατεύουμε.


Προσθέτουμε και 2 ποτήρια αλεύρι 300γρ και με το εξάρτημα της ζύμης ζυμώνουμε λίγο και μετα προσθέτουμε σταδιακά και το υπόλοιπο αλεύρι.
Μόλις ζυμωθεί καλά την ζυμώνουμε και λίγο με το χέρι και την αφήνουμε σκεπασμένη 20 λεπτά να φουσκώσει όπως και οι άλλες ζύμες.


Παίρνουμε με το χερι 30-40 γρ ζύμης πλάθουμε σε μπαλάκι με την παλάμη μας και την περνάμε από την μια μερια μέσα από το πιατο με το σουσάμι το ισιώνουμε με το χέρι

και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτα.

Ετοιμοοοοοοοοοοοο

 

 

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστά παπιγιόν ζύμης….Χριστουγεννιάτικο πολίτικο γλυκάκι
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμη Γεμιστή ψητή Πατάτα…