Υλικά

Για την κρέμα:
750 ml γάλα
150 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή ξύσμα πορτοκαλιού/λεμονιού)

Για τα ρολάκια:
12 φύλλα κρούστας (κομμένα στη μέση)
Νερό (για το άλειμμα)
Λάδι (για το τηγάνισμα)
Για το σιρόπι:
700 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
1 πορτοκάλι (φλούδα)
Για το γαρνίρισμα:
Φιστίκια Αιγίνης (τριμμένα)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τη βανίλια.
Όταν το γάλα αρχίσει να ατμιζει, το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, καλύπτοντάς την με μεμβράνη τροφίμων.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα πορτοκαλιού για 5-10 λεπτά, μέχρι να δέσει
το σιρόπι. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Φτιάχνουμε τα ρολάκια:
Διπλώνουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση.
Τοποθετούμε μια κουταλιά κρέμας στην άκρη κάθε φύλλου.
Αλείφουμε τις άκρες με νερό, ρολαρουμε την κρεμα 2 φορες μετα διπλώνουμε τις πλευρές προς τα μέσα και
ρολάρουμε παλι.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μετρια-δυνατη φωτια σε ένα τηγάνι.
Τηγανίζουμε τα ρολάκια επθετικα μέχρι να ροδίσουν 3-4 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σιροπιάζουμε τα ρολάκια:
Ρίχνουμε τα τηγανισμένα ρολάκια στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 2 λεπτά, γυρίζοντάς τα για να σιροπιαστούν ομοιόμορφα.
Τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Πασπαλίζουμε τα ρολάκια με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.

Συμβουλές

Για αυτή τη συνταγή η κρέμα πρέπει να κρυώσει τελείως πριν τη τυλιξετε τα ρολά

Το τηγάνισμα πρέπει να γίνεις σε μέτρια θερμοκρασία για να μαγειρευτούν τα φύλλα σωστά

Τηγανίστε και σιροπιάστε όσα ρολά θα καταναλώσετε κάθε φορά και να τα απολαμβάνεται πάντα τραγανά και λαχταριστάγια