Tηγανητά λουλούδια κολοκυθιού
Τα Τηγανητά λουλούδια κολοκυθιού είναι ακαταμάχητα όταν είναι φρεσκοτηγανισμένα, σερβιρισμένα ως finger food για ένα απεριτίφ ή ως ορεκτικό που τρώγεται όρθιο, γιατί, να είστε σίγουροι, δεν θα προλάβετε να τα φέρετε στο τραπέζι πριν εξαφανιστούν. !
Yλικά
15 λουλούδια κολοκυθιού
100 γρ αλεύρι ρυζιού
να δοκιμάσω ανθρακούχο νερό (πολύ κρύο από το ψυγείο)
50 γρ αλεύρι 00
Αλάτι
Ηλιέλαιο
Βήματα για τηγανητά λουλούδια κολοκυθιού
Αρχικά, βάλτε το ανθρακούχο νερό να κρυώσει στο ψυγείο ή, ακόμα καλύτερα, στην κατάψυξη.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα αλεύρια με μια πρέζα αλάτι και παγωμένο νερό για να έχετε μια ζύμη που δεν είναι πολύ ρευστή.
(Χρησιμοποίησα τα δύο αλεύρια, αλλά μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε μόνο αλεύρι 00 ή μόνο ρυζάλευρο για όσους έχουν προβλήματα γλουτένης).
Προσέξτε να μην ανακατέψετε πολύ το κουρκούτι, αλλά μόνο το ελάχιστο απαραίτητο αφού ο ενσωματωμένος αέρας θα χρησιμεύσει για να κάνει
το τηγανητό λουλούδι πολύ πιο τραγανό και ελαφρύ.
Καθαρίστε τα άνθη του κολοκυθιού αφαιρώντας το εσωτερικό ύπερο αλλά προσπαθώντας να τα διατηρήσετε ολόκληρα.
Σε αυτό το σημείο, τα ξεπλένουμε καλά και πολύ απαλά κάτω από τρεχούμενο νερό και μετά τα στραγγίζουμε καλά και τα τοποθετούμε σε μια
καθαρή πετσέτα.
Βουτήξτε τα άνθη κολοκυθιού στο κουρκούτι, λίγα κάθε φορά για να μην τα χαλάσουν, προσέχοντας να αφαιρέσετε το περιττό κουρκούτι και
βουτήξτε τα στο λάδι που έχει θερμανθεί στους 170 °C.
Μόλις πάρουν χρώμα, τα στραγγίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Μεταφέρετε τα τηγανισμένα λουλουδάκια σε πιατέλα και αλατίζουμε
Καλή Επιτυχία
Photo: Miriam Matti
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Πίτσα με ζύμη κολοκυθιών
Απαραίτητα προϊόντα:
200 γραμμάρια κολοκυθάκια
1/2 κουτ αλάτι
2 αυγα
50 g κίτρινου τυριού
1/2 κουτ αλάτι
1/2 κουτ ξηρό άνηθο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
50 g σαλτσα ντομάτας για πιτσα
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πιπεριά
ελιές
1 μίσχο φρέσκο κρεμμύδι
100 g κίτρινου τυριού
Εκτέλεση:
Γεμίστε τα κολοκυθάκια και πασπαλίστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αφήστε να στραγγίσει για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια στειψτε τα με το χέρι και μεταφέρετε σε άλλο δοχείο. Σε αυτά προσθέστε 2 χτυπημένα αυγά, 50 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί, αλάτι, άνηθο και αλεύρι. Ανακατέψτε καλά και μεταφέρετε σε τηγάνι (διάμετρο 25 cm) με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 C. Όταν η βάση είναι έτοιμη, προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας,
πράσινες, κόκκινες πιπεριές, ελιές, φρέσκα κρεμμύδια και κίτρινο τυρί.
Ψήστε ξανά για 15 λεπτά στους 180 C.
Σύμφωνα με αυτήν τη συνταγή, βγάζετε 1 πίτσα με διάμετρο 25 cm.
Καλή όρεξη!