Τηγανητές ντομάτες με τυρί

Ένα πολύ απλό και νόστιμο ορεκτικό, ιδανικό για κάθε γεύμα. Οι ψητές ντομάτες είναι νόστιμες τόσο κρύες όσο και ζεστές.

Συστατικά:

– 4 σφιχτές ντομάτες
– αποξηραμένη αλεσμένη πάπρικα
– αλεσμένο ή φρέσκο ​​σκόρδο, τριμμένο
– μαύρο ή κόκκινο αλεσμένο πιπέρι
– 150 γρ σκληρό κιτρινο τυρί
– μαγιονέζα ή ξινή κρέμα – 2 κουταλιές της σούπας
– αυγά – 2 τεμ.
– φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Παρασκευή:

1. Πλένουμε τις ντομάτες, τις βάζουμε σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα, τις ξεφλουδίζουμε.
2. Κόβουμε σε φέτες, πασπαλίζουμε με πάπρικα, σκόρδο, μαύρο ή κόκκινο πιπέρι κατά την κρίση σας
3. Κάνοντας το κουρκουτι: Χτυπήστε 2 αυγά, ανακατέψτε με 2 κουταλιές της σούπας ξινή κρέμα ή μαγιονέζα, προσθέστε τριμμένο τυρί, ανακατέψτε ξανά καλά.

4. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αλάτι στο κουρκούτι, αλλά συνήθως δεν το κάνω, γιατί αρκεί η η μαγιονέζα και το τυρί. Αλλά ο σύζυγός μου, για παράδειγμα, απαιτεί πάντα το αλάτι με τηγανητές ντομάτες.
5. Ζεσταίνετε το τηγάνι, ρίξτε λάδι πάνω του, περιμένετε να ζεσταθεί καλά.
6. Στη συνέχεια, βυθίστε τις ντομάτες στο κουρκουτι και τοποθετήστε το στο τηγάνι χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή σπάτουλα.
7. Τηγανίζουμε τις ντομάτες μέχρι να ροδίσουν. Οι τηγανητές ντομάτες σε τυρί είναι έτοιμες!

ΠΗΓΗ: Denis Alexandrovih