Υλικά
1 λάχανο
1 κρεμμύδι
800 γρ. κιμάς
10 γρ. αλάτι
4 γρ. μαύρο πιπέρι
4 γρ. γλυκιά πάπρικα
4 γρ. κόλιανδρος
2 αυγά
60 γρ. γιαούρτι
5 γρ. αλάτι
3 γρ. μαύρο πιπέρι
3 γρ. πάπρικα γλυκιά
20 γρ. αλεύρι
100 γρ. γιαούρτι
10 γρ. άνηθος
1 αγγούρι
8 γρ. σκόρδο
10 ml χυμός λεμονιού
5 γρ. αλάτι
1 γρ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνω το λάχανο στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά, τυλιγμένο σε μεμβράνη, για να μαλακώσουν τα φύλλα.
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το τηγανίζω σε λίγο λάδι.
Προσθέτω τον κιμά και τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κόλιανδρο) και ανακατεύω καλά.
Απλώνω τα φύλλα λάχανου και βάζω γέμιση κιμά στο μισο κάθε φύλλο.
Διπλωνω τα φύλλα του λαχανου και τα αφηνω στην άκρη
Σε ένα μπολ, χτυπάω τα αυγά με το γιαουρτι, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά.
Βουταω τους λαχανοντολμάδες με το μείγμα των αυγών.
Τηγανίζω τους λαχανοντολμάδες και απο τις πλευρές
Για το τζατζίκι, ανακατεύω το γιαούρτι με τον ψιλοκομμένο άνηθο, το τριμμένο αγγούρι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρω τους λαχανοντολμάδες ζεστούς, με τζατζίκι.