Τηγανητό κοτόπουλο με αρωματική βελούδινη σάλτσα με μανιτάρια και κάρυ.

Υλικά:

3 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα σε κομματάκια
1/4 φλυτζάνι βούτυρο
3 φλυτζάνια κομμένα μανιτάρια Lutece
2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κρόκοι αυγών
1/2 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλου, ή περισσότερο αν χρειαστεί
1 κουτ. γλυκου καρυ

Προετοιμασία:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C.
Έκοψα το κοτόπουλο σε κομμάτια, τα οποία τηγανίσα σε υψηλή φωτιά.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι τα μανιτάρια να γίνουν καφέ, περίπου 6 λεπτά. Πασπαλίστε το αλεύρι, προσθέστε κάρυ πάνω από τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν άρωμά τους και να καλυφθούν όλα. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύοντας για να δημιουργηθεί μία πηχτή σάλτσα.

Ρίχνετε το τηγανισμένο κοτόπουλο και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά και ψήνετε τη σάλτσα να δέσει, προσθέτοντας λίγο ή περισσότερο ζωμό μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη σάλτσα.
Τέλος, χτυπήστε δύο κρόκους αυγού, προσθέτοντας μια λεπτή ροή ζεστής σάλτσας στον κτυπημένο κρόκο αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς, και επιστρέψτε στο τηγάνι  και ανακατέψτε. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

Ετοιμοοοοοοοο