Τηγανιά με Γιαούρτι και Μουστάρδα της Κας Xristina Gewrgiopoulou

 Υλικα:
1 κιλό χοιρινή τηγανιά
2 πιπεριές κόκκινες
αλάτι, μαύρο πιπέρι
2 ποτήρια νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
χυμό από 1/2 λεμόνι
για τη σάλτσα γιαουρτιού
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 και 1/2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ελάχιστο αλάτι, λίγο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού! Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι. Σε ένα άλλο ποτήρι διαλύουμε το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα.
Προσθέτουμε το μείγμα από τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη σάλτσα.
Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την τηγανιά μας!
Πλένουμε πολύ καλά την τηγανιά και την αφήνουμε να στραγγίσει σε ένα τρυπητό μπολ.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη στην τηγανιά και την σωτάρουμε.
Προσθέτουμε και τις κομμένες πιπεριές και κατόπιν σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσει και το κρέας αλλά και οι πιπεριές.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και βγάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού από το ψυγείο.
Προσθέτουμε τη σάλτσα στο φαγητό μας και ανακατεύουμε καλά ενώ το έχουμε πάρει από τη φωτιά.και γίνεται τέλεια σάλτσα!!😋😋😋

Προηγούμενο άρθροCheese Cake με Bύσσινο.
Επόμενο άρθροΚρέμα patisserie ή ζαχαροπλαστικής