Τηγανιά με πράσινο κρεμμυδάκι και σκόρδο

Για όσους θέλουν να ετοιμάσουν ένα ζεστό και χορταστικό γεύμα μετά από μια κουραστική μέρα – αυτή είναι η πιο γρήγορη επιλογή/κατά τη γνώμη μου. Για παράδειγμα, προσπαθώ πάντα να ετοιμάζω κάτι γρήγορα μετά τη δουλειά…Ξέρω είναι ότι πιο νόστιμο σε σπιτικό φαγητό – δεν υπάρχει!

Απαραίτητα Υλικά:

Περίπου 1 κιλό χοιρινό /ή κοτόπουλο/,
80-100 ml. λάδι,
3 ματσάκια φρέσκο ​​κρεμμυδάκι,
1 ματσάκι σκόρδο φρέσκο,
80 ml. χλιαρό νερό,
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι,
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι,
αλάτι*

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς, το βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τόσο κρύο νερό να το σκεπάσει.
Αφήστε το έτσι για 20-30 λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος, στραγγιξτε το νερό και στεγνώστε καλά το κρέας, διαφορετικά θα πιτσιλισεί κατά το τηγάνισμα.

Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.
Όταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος, χωρίς όμως να ανακατεύουμε τα πρώτα 10-15 δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε να σφραγιστούν από όλες τις πλευρές.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα.
Προσθέτουμε αλάτι /1 κουταλάκι-για μένα/, κόκκινο πιπέρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το χλιαρό νερό.
Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά.

Καθαρίστε τα πράσινα κρεμμύδια, το σκόρδο, πλύνετε και ψιλοκόψτε χοντροκομμένα.
Ελέγξτε το κρέας για τρυφερότητα και γεύση. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, ανακατεύουμε για άλλα δύο λεπτά.

Προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
Μπορείτε να πασπαλίσετε το ζεστό πιάτο με φρέσκο ​​μαϊντανό και να το σερβίρετε με σαλάτα.

Να είστε υγιείς, πιστέψτε στον εαυτό σας και θα βρείτε τη σωστή κατεύθυνση!

ΠΗΓΗ: otkuhnqtanabigi.blogspot.com