Τηγανιτό Γάλα

Συστατικά

Advertisement

-600 ml γάλα
-80 γραμμάρια ζάχαρης
-60 g κορν φλαουερ
-2 αυγα
-άρωμα εκχύλισμα βανίλιας
-Κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε τα 500 ml γάλα, ζάχαρη, βανίλια, κανέλα, και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί η ζάχαρη.


Τοποθετούμε το κατσαρολάκια σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε 100 μλ γάλα, κορν φλάουερ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.


Προσθέτουμε το μείγμα μέσα στο γάλα που βραζει σε λεπτή ροή και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.

Σε μία φόρμα ρίχνουμε 1 κσ λάδι και αλείφουμε την βάση και αδειάζουμε την κρέμα.
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη η οποία να εφάπτεται την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες

Βγάζουμε απο το ψυγείο την ξεκολλάμε με ένα μαχαίρι γύρω γύρω .
Ρίχνουμε 3-4 κσ αλεύρι στο παγκο μας το απλώνουμε και βγάζουμε την κρέμα πανω στο αλεύρι και το αλευρώνουμε και από πάνω
Ξεκινάμε και το κόβουμε σε καβάκια.

Advertisement

Σένα πιάτο χτυπάμε 2 αυγά .
Βουτάμε κάθε κυβάκι στο αυγό και τα τοποθετούμε σε καυτό λάδι μέσα στο τηγάνι.

Μόλις πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές τα βγάζουμε σε μία χαρτοπετσέτα.

Αναμιγνύουμε ζάχαρη με κανέλα και κάθε κυβάκι το κυλάμε μέσα στο πιάτο και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα

Ετοιμαααααααααα

Find more delicious recipes here

Advertisement