Πιπεριές Γεμιστές με φέτα

Συστατικά

10 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
5 αυγά
500γρ τυρί φέτα
Τσίμπημα αλατιού
Μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές της σούπας Απλό αλεύρι

Σάλτσα ντομάτας:
1 κιλό ντομάτες
2-3 σκελίδες σκόρδου
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις πιπεριές απο τους σπορους.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα χειρός, μετά προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε ρίχνουμε πιπέρι και αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι και ξεκινάμε να γεμίζουμε τις πιπεριές με την γέμιση αυγού.


Μόλις γεμίσουμε την πιπεριά βουτάμε το ανοιχτό μέρος της πιπεριάς μέσα σε ένα μπολάκι που έχει αλεύρι για να σφραγίσει και τοποθετούμε στο ταψί.


Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μία ώρα.
Συνεχίζουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες με το μαχαίρι τρίβουμε σε ένα τρίφτη στο χοντρό.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε 2-3 ψιλοκομμένα σκελιδες σκόρδου και σοτάρουμε στη συνέχεια ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και να ανκατέβουμε στη συνέχεια μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.


Μετά προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι και ανακατέβουμε και ρίχνουμε και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμες πιπεριές σερβίρουμε τις πιπεριές τις γεμιστές με σάλτσα ντομάτας

 

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

 

Προηγούμενο άρθροΠατσαβουροπιτα (γλυκιά) σαν μπουγάτσα Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΓαρίδες λεμονιού με βούτυρο