Υλικά
200 γρ. μπισκοτα(π.χ. σαβαγιαρ ή πτι μπερ)
200 γρ. τυρί cottage (5%)
100 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
50 γρ. ζάχαρη άχνη
200 ml γάλα φρέσκο
1 μονός εσπρέσο ή 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές σε σκόνη
2 κουτ. σούπας κονιάκ
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τον εσπρέσο ή τον στιγμιαίο καφέ και αποσύρουμε πριν βράσει. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το κονιάκ.
Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί cottage, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε απαλά την σαντιγί.
ουτάμε τα σαβαγιαρ στο μείγμα γάλακτος-καφέ-κονιάκ και τα τοποθετούμε στον πάτο του ποτηριού ή του μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε. Ακολουθεί μια στρώση από την κρέμα τυριού. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο και τοποθετούμε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.