Τιραμισού

Χρειάζεστε:

– 24 τεμ. Μπισκότα σαβαγιάρ
– 200 ml. Καφές
– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
– 100 ml. Λικέρ Amaretto

Κρέμα
– 4 κρόκοι αυγών
– 100 γρ ζάχαρη
– 100 ml. Amaretto;
– 400 γραμμάρια μασκαρπόνε.
– 250 ml. Κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Εκτέλεση

Έβρασα τον καφέ, πρόσθεσα τη ζάχαρη, το Amaretto και το άφησα να κρυώσει. Χτύπησα τους κρόκους, τη ζάχαρη και το Amaretto μέχρι να ασπρίσουν. Έβρασα σε ένα μπεν μαρι μέχρι να πήξει η κρέμα. Τα αφήνω να κρυώσουν. Πρόσθεσα το ελαφρά χτυπημένο Μασκαρπόνε με τη κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει η κρέμα και να αναμειχθεί καλά.

Βούτυξα κάθε μπισκότο στον καφέ και το έστρωσα σφιχτά στον πάτο ενός ταψιού.
Απλώνω τη μισή κρέμα. Στη συνέχεια πάλι μπισκότα και κρέμα. Το άφησα στο ψυγείο για μια νύχτα. Πασπάλισα με κακάο και τριμμένη σοκολάτα.

 

Υπέροχες στιγμές για όλους!

Προηγούμενο άρθροΑμυγδαλωτά τα μπισκότα με Ιστορία
Επόμενο άρθροΝτολμαδάκια με κληματόφυλλα και κιμά αυγολέμονο