Τοματοκεφτεδες ..

Υλικά

260 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
200 g ντομάτες, ψιλοκομμένες
200 g ντομάτες, τριμμένες
180 g κολοκυθάκια,τριμμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 g τυρί φέτα
10 φύλλα δυόσμο
6-7 φύλλα βασιλικού τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα
200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
3 κλωναράκια δυόσμο

Μέθοδος

Τοποθετήστε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά με μια μεγάλη ποσότητα ηλιέλαιου. Σε ένα μπολ, συνδυάστε το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ. Δημιουργήστε ένα μικρό πηγάδι στο κέντρο και προσθέστε την τριμμένη ντομάτα, την ψιλοκομμένη ντομάτα, τα τριμμένα κολοκυθάκια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τριψετε χονδροειδώς τη φέτα και προσθέστε το στο μπολ. ​​Κόψτε χοντρό το δύσοσμο, το βασιλικό και το μαϊντανό. Προσθέστε τα στο μπολ.
​​Προσθέστε την ξηρή ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατέψτε απαλά για να τα ενσωματώσετε.
Διαμορφώστε τις ντομάτες σε ωοειδές μπιφτέκι, χρησιμοποιώντας δύο κουταλιές της σούπας.
Βάλτε στο τηγάνι με ζεστό λάδι και τηγανίστε για 3-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμο, μεταφέρετε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτοπετσέτες. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία έως ότου είναι έτοιμοι όλοι οι κεφτέδες.

ΠΗΓΗ: George Wojtowicz