Λουκουμάδες (Ντονατς)

Υλικά

500γρ. αλεύρι,
1 μικρή συσκευασία μαγιάς,
3 φακελάκια ζάχαρης βανίλιας,
70γρ. βούτυρο,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
3 κρόκους αυγών,
250-300 ml γάλα.
Τριμμένη φλούδα λεμονιού,
εκχύλισμα βανίλιας,
1 πρέζα αλάτι.

Εκτέλεση

Βάλτε τη μαγιά, μια κουταλιά ζάχαρη και λίγο ζεστό γάλα, ανακατέψτε με λίγο αλεύρι για να φτιάξετε ένα κρεμωδης μειγμα και στη συνέχεια αφήστε το να ενεργοποιηθεί καλυμμένο με μια πετσέτα κουζίνας.
Στο ζεστό γάλα προσθέστε τη ζάχαρη βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη, τη φλούδα λεμονιού, το αλάτι, το βούτυρο, τα αυγά (προσέξτε, το γάλα δεν είναι καυτό) και ανακατέψτε με το σύρμα.


Τοποθετήστε το κοσκινισμένο αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, κάντε μια τρύπα στη μέση για να ρίξετε τα υγρά συστατικά, καθώς το προετοιμάσαμε προηγουμένως. Προσθέστε αμέσως την ενεργοποιημένη μαγιά.

Όταν το μειγμα ζυμώνεται, αρχίζουμε να ζυμώνουμε σε μιξερ βάσης ή με το χερι προσθέτοντας λίγο γάλα, ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας ή στο δοχείο, προσθέτοντας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το εκχυλισμα βανίλιας, στη συνέχεια αφήστε την να φουσκώσει σε ένα ψηλό μπολ αλλειμενο με λίγο λάδι και καλυμμένο με μια πετσέτα κουζίνας.

Η ζύμη πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο. Αφαιρέστε τη ζύμη στο τραπέζι εργασίας που έχει λαδωθεί με λίγο λάδι,

ανοιξτε με έναν πλάστη πλάτους 3-4 cm και δώστε το επιθυμητό σχήμα και στη συνέχεια αφήστε να φουσκωσει στο τραπέζι για περίπου 15 λεπτά. Κόβουμε τα ντοντατς με ένα κουπ πατ

και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι

και στο τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΠάστα σοκολάτα με κρέμα βανίλιας…λιώνει στο στόμα
Επόμενο άρθροΑυτό το γλυκό μοιάζει με παγωτό, είναι ελαφρώς κρεμώδες, αλλά και δροσερό.