Το “Τουρλού της Μανούλας” είναι με αγνά υλικά, φρέσκα λαχανικά εποχής και ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και γεμάτο νοστιμιά.
Υλικά:
3 μελιτζάνες
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
4 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
2 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Σοταρουμε σε ηλιέλαιο τις μελιτζάνες(κομμένες στη μέση ή σε 2-3 μεγάλα κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος τους).
Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις βάζουμε στο πυρέξ.
Σε μεγαλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο τσιγαριζουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι.
Προσθετουμε τις πατάτες, πράσινες πιπεριές και 1 Φλωρίνης (όλα σε μεγάλα κομμάτια)και 2 μικρά κολοκυθάκια σε ροδελες.
Αφου μαραθούν όλα ρίχνουμε φρεσκιεςντομάτες, ώριμες που έχουμε τρίψει και το σκορδο.
Τελος λίγο νεράκι, αλάτι πιπέρι να πάρουν μια βράση.Σβηνουμε, προσθέτουμε μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα βάζουμε
κι αυτά στο ταψί μας.
Ψηνουμε στους 160 β αέρα μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Καλή σας όρεξη.
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου