Η τούρτα βραστή είναι ακριβώς αυτό! Μια αποκάλυψη για όσους αγαπούν τα γλυκά αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο στην κουζίνα. Με λίγα απλά υλικά και ελάχιστο κόπο, μπορείς να δημιουργήσεις ένα λαχταριστό επιδόρπιο που θα γίνει το αγαπημένο σου.

Υλικά:

1 λίτρο γάλα πλήρες
120 γραμμάρια κορν φλάουρ
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (μπορείς να προσθέσεις περισσότερη, ανάλογα με το πόσο γλυκιά την προτιμάς)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας κακάο (για πιο έντονη σοκολατένια γεύση)
100 γραμμάρια κουβερτούρα (σπασμένη σε κομμάτια)
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (καραμελωμένο ή απλό)
1 πακέτο φυτική σαντιγί (όπως κρέμα γάλακτος)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, κορν φλάουρ, ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας, κακάο τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει και
να γίνει κρέμα, αποσύρουμε και σπάμε μια κουβερτούρα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθει.

Παίρνουνε τα πτι μπερ και τα σπαμε σε κομμάτια τα ρίχνουμε στο μείγμα μας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απλώνουμε σε ένα ταψί
με μαριζα και το κάτω μέρος είναι έτοιμο.

Για την κρέμα

Χτυπάμε με το μίξερ το ζαχαρούχο είτε καραμέλα είτε το απλό και την φυτική σαντιγί, απλώνουμε και το βάζουμε ψυγείο
Οταν κρυώσει βάζουμε τρούφα ή κακάο και είμαστε έτοιμοι.

Πολλοί βάζουν μορφατ αντί για φυτική αλλά θεωρώ ότι δεν είναι τόσο νόστιμη.

H συνταγή είναι του κου ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ✔️ Δούκας Χιόνης 

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Kinder Bueno
Επόμενο άρθροΗ πιο εύκολη πίτα που σας έχω δείξει,με ότι έχετε στο ψυγείο