Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Εγκεκριμένη από Κτηνίατρο
Υλικά
400 γρ Έτοιμη μαγειρεμένη Κολοκύθα στον Ατμό
1 κουτ σούπας Μαργαρίνη ή Βούτυρο
3 Αυγά
150 γρ Αλεύρι Βρώμης
Για την Κρέμα
400 γρ Γιαούρτι χωρίς Λακτόζη
200 γρ Αμυγδαλόκρεμα ή Φυστικοβούτυρο από 100% καρπό
Μπισκοτάκια για Διακόσμηση
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη τούρτα ρίχνοντας τον κάδο του μίξερ την βρασμένη στον ατμό κολοκύθα μαζί με τα αυγά και τη μαργαρίνη και τα βάζουμε να χτυπηθούνε
(την κολοκύθα την πήρα έτοιμη σε σακουλάκι από το super market αν δείτε ότι σας δυσκολεύει στο χτύπημα μπορείτε αρχικά να την πολιτοποιήσετε στο multi)
έτοιμο πολιτοποιημένο το μείγμα σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τη βρώμη όπου την έχουμε τρίψει στο multi για να γίνει σαν αλεύρι μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμη ένα με δύο λεπτάκια μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο μείγμα
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ταψακι με διάμετρο 16 cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 50 με 55 λεπτάκι να τραβήξει όλα τα υγρά και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι
Οσο ψήνεται το παντεσπάνι παμε να φτιάξουμε την κρέμα για τη γέμιση και τη διακόσμηση όπου σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι χωρίς λακτόζη την αμυγδαλόκρεμα από 100% φυσικό καρπό ή φυστικοβούτυρο και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν
Βάζουμε την κρέμα σε μία μεγάλη σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σφίξει
Ετοιμο ψημένο και παγωμένο το παντεσπάνι κολοκύθας πάμε να ξεκινήσουμε να στήνουμε την τούρτα
Κόβω το παντεσπάνι στη μέση βάζω μία γενναιόδωρη ποσότητα από την κρέμα που φτιάξαμε κλείνουμε με το άλλο μισό και διακοσμώ
Ο καθένας διακοσμει όπως επιθυμεί εγώ σας δείχνω τη δική μου πρόταση
Καλύπτω εξωτερικά με την κρέμα όλη την τούρτα και κρατάω λίγη για την διακόσμηση
Διακοσμώ την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα και επιπλέον προσθέτω μπισκοτάκια για σκύλους
Αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον μία με δύο ώρες να παγώσει