Υλικά

2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου σοκολάτας (100γρ. στο σύνολο)
2 πακέτα πτι μπερ
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 πλάκα βούτυρο
2 κουτ. σούπας άχνη
σαντιγί
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τα φακελάκια,τη ζάχαρη,το 1 φλιτζάνι γάλα και τα αναδεύουμε.

050

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το 1 1/2 φλιτζάνι γάλα.Μόλις πάρει βράση,χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα του μπολ ανακατεύοντας συνεχώς να μη σβολιάσει.

053

Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα και το αφήνουμε να κρυώσει.Μόλις κρυώσει εντελώς,ρίχνουμε στο μίξερ την κρέμα με το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε να γίνει μια μάζα.

056

057Παίρνουμε το ζεστό γάλα,το ρίχνουμε σε ένα πιάτο,βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα μετρώντας μέχρι το πέντε

058

και τα στρώνουμε σε ένα βαθύ ταψί.

059

Ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα κρέμα στο πάχος του μπισκότου,ξανά μπισκότα,έπειτα κρέμα,μέχρι να τελειώσουν

061

είτα τα μπισκότα είτε η κρέμα. Χτυπάμε τη σαντιγί να γίνει σαν γιαούρτι

054

και την ρίχνουμε πάνω στην κρέμα.

063

Το βάζουμε στο ψυγείο,μέχρι να κρυώσει καλά περίπου 3-4 ώρες.

076

Καλή Επιτυχία!!!

 

ΠΗΓΗ