Τούρτα Μαρμελάδας
Συστατικά
1 συσκευασία ενεργή ξηρή μαγιά
1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 1/3 φλυτζάνια μαλακο βούτυρο
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα αυγά, χωρισμένα
1/2 φλιτζάνι γιαουρτι
1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρύδια
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
350 έως 380 γέμιση μαρμελάδα επιλογής σας
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμα ταρτάρ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Βήματα για να το κάνετε
Διαλύστε τη ζύμη σε 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήστε την στην άκρη. Επαλείψτε ελαφρώς ένα πυρεξ 20 x 30 εκ με βουτυρο. Ζεστάνετε το φούρνο στους 180 C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο και το αλεύρι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους αυγού, τo γιαούρτι και τη διαλυμένη ζύμη. Προσθέτουμε στο μίγμα αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης. Μη ζυμώνετε. Διαχωρίστε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη. Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια,
ανοίξτε την μια ζύμη σε ορθογώνιο 20 x 30 εκ και τοποθετήστε στο πυρέξ.
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε 1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρύδια, 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και κανέλα και πασπαλίζουμε πάνω από τη ζύμη στο πυρέξ.
Ανοίξτε το δεύτερο κομμάτι ζύμης και τοποθετήστε το από πάνω.
Απλώστε την γέμιση μαρμελάδας. Ανοίξτε το τελευταίο κομμάτι της ζύμης και τοποθετήστε την πάνω.
Ψήνετε 50 με 55 λεπτά ή έως ότου από πάνω έχει πάρει ωραίο χρώμα.
Σε ένα μεσαίο κύπελλο, χτυπάτε τα ασπράδια αυγών μέχρι να αφρίσουν. Προσθέστε την κρέμα ταρταρ και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί μία χαλαρή μαρέγκα. Προσθέστε τη ζάχαρη σταδιακά, χτυπώντας μέχρι να σχηματιστεί μία πιο πηχτή μαρέγκα. Αφαιρέστε την τούρτα από το φούρνο και απλώστε την μαρέγκα από πάνω.
Πασπαλίστε με 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια. Ψήστε έως ότου η μαρέγκα είναι χρυσή και ραγισμένη.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Κόψτε σε τετράγωνα, βάζοντας το μαχαίρι σε κρύο νερό και σκουπίστε το μετά από κάθε κοπή.
ΠΗΓΗ: thespruceeats.com